Blog Berbaju Baru

10:30


Assalamualaikum,

Header
Header

Blog Lovely Sunshine sudah ada baju baru laa. Sebelum ini, Mya cuma dapat perhatikan blog orang lain bertukar wajah sahaja. Kini, alhamdulillah turn blog Mya pula untuk berubah wajah. Walaupun Mya lepasan diploma sains komputer, Mya tidak berapa mahir bila melibatkan kreativiti dan seni. Jadinya, Mya mengumpul sedikit modal untuk meminta Sis Hawa mengeditkan blog Mya.

Inilah dia hasil tangan Sis Hawa. Mya memilih pakej A di mana template adalah responsive, header yang cantik, disertakan disclaimer dan sitemap pages, beberapa menu tab dan paling penting ialah pilihan warna. Mya memilih warna biru dan pink sebagai warna pilihan. Warna biru merupakan warna kegemaran, manakala warna pink menunjukkan sedikit ciri-ciri keperempuanan dalam blog ini. Bila dah ada template yang cantik dan sesuai dengan blog, baru sedap mata memandang. Mya paling suka header Lovely Sunshine yang direka kerana font dan warnanya yang keemasan. Tidak lupa juga doodle muslimah yang melambangkan Mya sebagai pemilik blog.

Watermark
Watermark

Mya sangat berpuas hati dengan hasil tangan Sis Hawa. Bukan sahaja cantik tetapi harganya juga berbaloi. Sis Hawa cuba sedaya upaya untuk mengedit blog sehingga Mya berpuas hati dengannya. Mya ingat selepas ini, Mya nak edit blog dengan Sis Hawa lagi laa. Kepada rakan blogger yang nak blog korang cantik macam blog Mya, bolehlah mesej Sis Hawa di FB Siti Awadah atau emel ke rosbirumuda@gmail.com 

To: Sis Hawa
Thank you so much for editing my blog. <3 <3

Terima kasih kerana sudi membaca.

p/s: Selepas ini, mya kena rajin up entri laa. Tak mahu malas-malas lagi. :)

You Might Also Like

32 comments

  1. Alhamdulillah memang cantik...

    ReplyDelete
  2. comelnyaa blog ni :D
    mellyacrayola.blogspot.my

    ReplyDelete
  3. Makin elegen dan menawan seperti empunya blog ini..

    Ikhlas Dari
    Along Misuari

    ReplyDelete
  4. terima kasih untuk Mya juga sbbnya sudi gunakan khidmat sis. InshaaAllah ada peluang kita kerjasama lagi di lain masa ya. TQSM for this entry.. <3 <3 :D

    ReplyDelete
  5. cantiknya..tenang je masuk blog ni..

    ReplyDelete
  6. yay cantik sangat! biru pink hikhik

    ReplyDelete
  7. Wahh cantiknyaa.. laju cgat loading..

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum, saya datang dan follow. waaa, dah berwajah baru cantik lah awakkk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam,
      terima kasih hannan.

      Delete
  9. no wonder cantik....
    hehe comel je

    ReplyDelete
  10. Gabungan cantiklah awak. Pink & ocean blue mcm turqoise sikit. Good taste :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang saya suka warna yang lembut sahaja

      Delete
  11. patutlah nampak lain. hehe lawa dan nampak kemas. mia dah guna domain baru kan sekarang?

    helloaiman

    ReplyDelete
  12. ctk hasil tgn sis hawa, part header tu simple ja, tp comel..hihih

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
Selamat berkenalan.
Sila komen dengan perkataan yang baik-baik sahaja.
Terima kasih.

Sila tinggalkan link anda di profile atau di ruangan mesej. Mudah untuk saya blogwalking ke blog anda.